Van de Blog

Cursus blind typen ook voor kinderen met dyslexie

In de huidige wereld waarin we leven kunnen we niet meer zonder computers. Een typecursus is een belangrijke ontwikkeling voor een kind. Het werk is immers in een kortere tijd af te maken en de focus ligt op de inhoud en niet op het toetsenbord waar je naar moet turen om de juiste letters te vinden.

DuckTypen

DuckTypenDe online cursus DuckTypen van uitgeverij Sanoma, tevens uitgever van het blad Donald Duck in Nederland, leert kinderen spelenderwijs blind typen. Als een echte journalist van de Duckstadkrant gaat het kind op avontuur en doet verslag voor de krant van Duckstad. De oefeningen worden gecombineerd met spelletjes waardoor het tot het einde leuk en interessant blijft.

Lesmethode

De opdrachten die moeten worden uitgevoerd volgen een bepaalde lesmethode vol met verschillende oefeningen: van losse toetsen tot meerdere rijen en opdrachten waarbij het hele toetsenbord wordt gebruikt. Totaal bestaat de online cursus uit 30 lesuren die verdeeld zijn over zes kranten: vijf uur les per krant. Aangeraden wordt vijf keer in de week te spelen, ongeveer 30 minuten per dag. In ongeveer een half jaar tijd kan de cursus worden afgerond, bij een gemiddeld niveau. Wanneer de cursist geslaagd is ontvangt hij of zij een diploma ondertekend door oom Donald en meester Warbol.

Drie varianten

Er is keuze uit drie varianten: Basic, Premium en Family. Bij Basic kan je een jaar lang spelen en ontvang je een online diploma. Bij Premium ontvang je een fysiek diploma thuis samen met een eigen gepersonaliseerde Donald Duck en een Starterskit voor journalisten. Bij de Family-uitvoering ontvang je zelfs twee keer een starterskit en gepersonaliseerde Donald Duck.

Dyslexie-versie

Ook voor kinderen met dyslexie is er een speciale versie beschikbaar bij zowel de Basic, Premium als Family-variant. Als ouder heb je toegang tot een dashboard waar de vorderingen van het kind zijn te volgen. In het dashboard is de dyslexie-variant in te schakelen door dit aan te vinken. De dyslexie-variant is aangepast om de leesbaarheid te verbeteren. Het game-element is hierin behouden gebleven. Naast de leesbaarheid zijn in deze versie duidelijkere kleurencontrasten, een uitgebreidere instructie voor meester Warbol en audio-ondersteuning bij uitleg van de oefeningen.

Reacties zijn gesloten.