Van de Blog

koninginMaxima

Eerste lichting MBO zorghulp gefeliciteerd door Koningin Máxima

In maart kregen 13 leerlingen in Tilburg van de opleiding MBO zorghulp Prins Heerlijk hun diploma of overgangsbewijs. Niemand minder dan Koningin Máxima kwam de leerlingen persoonlijk feliciteren met hun behaalde resultaat.

De leerlingen waren de eerste lichting van de nieuwe zorgopleiding van Prins Heerlijk. De Koningin kon de jongeren alles vragen tijdens de rondleiding die één van de studenten haar gaf. Ook bezocht ze de nieuwe winkel waar bewoners van het zorgcomplex Het Laar kaas, delicatessen en andere levensmiddelen kunnen kopen. In de winkel werken leerlingen van Prins Heerlijk die de opleiding detailhandel volgen.

Prins Heerlijk

De Stichting BUITENGEWOON leren en werken Prins Heerlijk richt zich op jonge mensen die weinig kans maken op een plaats op de arbeidsmarkt, maar zeker wel een kans verdienen. Deze jongeren hebben functiebeperkingen, sociaal-emotionele problemen of hebben geen startkwalificaties. Het doel van Prins Heerlijk is om deze jongeren op te leiden en te begeleiden tot jongeren met zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld.
PrinsHeerlijk

Opleiding

Er zijn verschillende opleidingen te volgen via de Stichting BUITENGEWOON. Zo is er de opleiding MBO niveau 1 (zorghulp) en MBO niveau 2 (helpende zorg & welzijn). Studenten kunnen eventueel nog doorstromen naar niveau 3.

Verder zijn er nog, in samenwerking met ROC de Rooi Pannen opleidingen te volgen tot:

  • Horeca-assistent erkend MBO niveau 1 (BOL of BBL)
  • Keukenassistent, erkend MBO niveau 1 (BOL of BBL)
  • Kok, erkend MBO niveau 2 en 3 (BOL of BBL)
  • Gastheer/gastvrouw, erkend MBO niveau 2 en 3 (BOL of BBL)
  • Aankomend verkoopmedewerker, erkend MBO niveau 1 (BOL of BBL)
  • Verkoopmedewerker, erkend MBO niveau 2 (BOL of BBL)

Voor meer informatie bekijk je HIER de brochure.

Reacties zijn gesloten.