Van de Blog

Gratis proefles: Volg een typecursus met LOI Kidzz

Naast de basisstof die kinderen op school krijgen, zijn er ook kinderen die behoefte hebben aan het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden of extra ondersteuning bij bepaalde onderdelen waar ze op school wat moeite mee hebben. LOI Kidzz heeft in samenwerking met onderwijsexperts een aantal cursussen ontwikkeld voor kinderen die daar behoefte aan hebben.

Ontwikkeling en plezier

LOI Kidzz is onderdeel van de Leidse Onderwijsinstellingen en is 10 jaar geleden opgericht met als doel een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Het kind staat centraal; wat zij wensen is het uitgangspunt voor de ontwikkeling van iedere cursus die wordt ontwikkeld. Daarnaast is plezier in leren een ander zeer belangrijk onderdeel. Wanneer een kind plezier heeft in wat hij of zij doet, zal het leren gemakkelijker gaan. Spelenderwijs worden de kinderen met avonturen, spannende verhalen of leuke games gemotiveerd en geënthousiasmeerd.

Ruime keuze aan online cursussen

LOI Kidzz biedt diverse cursussen verdeeld over verschillende onderwerpen en allen zijn ze online thuis achter de computer te volgen.

Typecursus kinderen

In deze tijd waarin we leven in een digitale wereld is blind typen een must. Voor kinderen is dit dan ook een belangrijke vaardigheid die ze onder de knie moeten hebben. Een typecursus met als basis de methode ‘gamend leren’, leren de kinderen spelenderwijs blind typen tijdens een spannend avontuur over spionnen. De typecursus is voor verschillende kinderen beschikbaar:

  • Groep 6, 7, 8
  • 13+ (voor middelbare scholieren)
  • Speciale Dyslexie variant voor groep 6,7, 8 met aangepaste oefeningen, speciaal dyslexie lettertype en audio-ondersteuning
  • Speciale Dyslexie variant voor 13+ (voor middelbare scholieren) met aangepaste oefeningen, speciaal dyslexie lettertype en audio-ondersteuning

Talen

LOI Kidzz biedt twee taalcursussen: Engels en Spaans aan. De lesstof is gegoten in een spannend interactief verhaal en bevat de dagelijkse thema’s als groeten, klok kijken, de weg vragen, etc. De cursussen Engels en Spaans zijn voor kinderen uit groep 5, 6, en 7 en na het volgen van de cursus kunnen ze gemakkelijk meekomen op school en kunnen ze zich redden in een Engels of Spaans sprekend land.

Basisschoolvakken

Met de Schoolhelden-cursussen kunnen kinderen uit groep 7 en 8 extra oefenen met basisschoolvakken. Spelenderwijs met leuke uitleg, opgaven en games kunnen kinderen oefen met onder andere begrijpend lezen, breuken, aardrijkskunde, geschiedenis en nog veel meer. De cursussen voor basisschoolvakken zijn verdeeld over drie helden:

  1. Schoolhelden (met alle vakken)
  2. Rekenhelden
  3. Taalhelden

Voor alle Schoolhelden-cursussen is ook een dyslexie-variant beschikbaar.

Voorbereiden op de Cito

In groep 7 en 8 gaan kinderen zich voorbereiden op hun vervolgonderwijs. De uitslagen van de entreetoets in groep 7 en de Cito-toets in groep 8 maken een groot onderdeel uit van het schooladvies dat een kind krijgt. Als je als ouder je kind wilt helpen zich hier goed met veel zelfvertrouwen op voor te bereiden, is er de cursus Voorbereiden op Cito. Belangrijke lesstof wordt herhaald en kinderen kunnen oefenen met Cito-vragen. De cursus is in de vorm van een spannend, motiverend avontuur. Ook voor kinderen met dyslexie is er een speciale Typecursus dyslexie verkrijgbaar.

Gemak en flexibiliteit

Het grote voordeel van de online cursussen van LOI Kidzz is dat ieder kind zelf kan bepalen wanneer hij de cursus volgt. Daarnaast zijn kinderen gebaat bij het hebben van structuur, wat hen houvast geeft en het mogelijk maakt dat ze de cursus ook daadwerkelijk afronden. Binnen die structuur bieden de cursussen voldoende flexibiliteit voor de kinderen om ze zelf te laten bepalen wanneer ze de cursus volgen. De enige voorwaarde waaraan moet worden voldaan, is dat de cursus binnen een jaar na aanvang afgerond wordt. Dit zorgt voor extra gemak voor ouders en kind om hun tijd zelf in te delen.

Schrijf je nu in voor een gratis proefles!

Summary
Reviewer
Lobo
Review Date
Reviewed Item
LOI Kidzz Typecursus
Author Rating
5

Reacties zijn gesloten.